среда, 17 апреля 2013 г.

Любарщино, краю мій прекрасний

Вінок садів одяг на себе Любар,
І задививсь у дзеркало Случі.
Бо грають славу працелюбству труби,
І сонце щастя вічно на плечі.
Любар – миліш за тебе світ не знав
Любар – і у серцях цвіте весна.
Любар – тебе ми славим знов і знов.
Любар – в твоєму імені - Любов.
Цими чудовими поетичними рядками нашого поета – земляка Володимира Сінчука розпочалась для учнів 7 і 5 класів Любарської гімназії №1 краєзнавча година «Любарщино, краю мій прекрасний», присвячена 90 річчю створення Любарського району. А як же створився наш район, що цікавого було в його історії? Розповісти про це працівники районної бібліотеки для дітей запросили відомого краєзнавця, автора книг і статей по історії Любарщини В.Ю.Канчуру. Віктор Юрійович розповів багато цікавого про те, яким був Любар раніше, які археологічні і архітектурні пам’ятки є на Любарщині, закликав дітей вивчати історію не лише свого краю, але і свого власного роду, своєї сім’ї, берегти сімейні реліквії. Також краєзнавець відповів на запитання дітей і подарував бібліотеці свою нову книгу «Біль».
Учні 7 класу Заіка Міша, Гопало Ірина, Сініцин Владислав прочитали вірші поетів – земляків, які зізнавались у своїй любові до рідного краю це – Володимир Сінчук, Алла Хруцька, Ніна Комашня, Ярослава Павлюк. А на закінчення бібліотекар Дейнека О.С. зробила бібліографічний огляд літератури «Новинки краєзнавства»

3 комментария:

  1. Так багато людей шукають дивин десь далеко, не звертаючи уваги на своє, рідне. Здорово, що бібліотекарі не з таких. Це добре ілюструє Ваш пост, Наталочко! Ви вже бачите, що я досить регулярно заходжу в гості до усіх "своїх" блогерок, все передивляюсь, читаю, роздумую... Хай не ображаються на мене інші, але на сьогодні - Ви наш найбільш вдалий блог. Я складаю до купи всі показники: технічні, стилістичні, граматичні,особистісний підхід тощо. Але не забувайте, що втримати вершину набагато важче, ніж її підкорити. Не втрачайте наснаги, я в Вас вірю!:)

    ОтветитьУдалить
  2. Справді дуже гарний блог як для новачка! А вчителька у Вас строга, Наталочко, зате дуже гарно навчила працювати в блозі. У Вас тут гарно, приємно почитати! Успіхів!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Мені приємно було дізнатися, що назва міста Любар несе всобі Любов - початок і продовження всього живого. Хай ця Любов завжди Вас окрилює і приподносить до небес.

    ОтветитьУдалить